marți, 10 mai 2011

Despre HIV ,din nou

De ce oare revin cu acest subiect ?
Citeam pe unul din bloguriel gay, un comentariu la un comentariu de al meu .Eu spuneam:
"Blogger adi spunea...

ei ...stii ,poate nu a fost atat de cuminte amicul tau.nu il judec..dar ,chiar nu merita sa iti futi viata pentru un orgasm..oricat de intens ar fi acesta.Sunt 2 reguli care daca le respectii traiesti mult si bine :
1) MONOGAMIA!!!
de ce unii dintre noi, astia gay ,tre sa ne-o punem cu toata lumea ?Gayromeo ...ati auzi de el ?
Uite un mic experiment facut cu un an in urma :http://avehorizon.blogspot.com/2010/05/mic-experiment.html
E scarbos ce se intampla si ne mai miram ca dupa "una mica"plangem de ne stingem.Nu avem maturitatea si capacitatea de a discerne intre ce e bine si ce e rau,lasam p**a sa ne conduca si ne conduce...sper hiv.
Pana la uram e o lectie ce trebuie invatata.
2)PREZERVATIVUL !!!
e oferit gratis in cluburi .DE CE NU IL FOLOSIM ?!!!!!

9 mai 2011, 17:55"

Se vorbea acolo de pericolul care pandeste pe fiecare dintre noi si mai ales ca trebuie sa fim empatici si sensibili cu cei care au contactat virusul .

Perfect de acord!!!

Ei trebuie sustinuti moral , spiritual, adica din toate puncetele de vedere.

E o drama pe care niciun om nu ar trebui sa o duca singur .Sunt persoane care o patesc din prima.Deobicei persoane cuminti, care cred ca lor nu li se poate intampla ,ca ei nu umbla din floare in floare ca ixulescu si igreculescu .Vedem ca curve nototrii care si-o trag cu oricine oriunde nu patesc nimc iar ei care o fac odata pe an ,o patesc?E nedrept?

Nu ,nu e nedrept ,pentru ca ele stiu ce trebuie si cum sa o faca ,stiu sa se protejeze!

Dzacordul meu nu era in privinta empatismului cu o persoana care este infectata cu hiv ci comentariul admin-ului la comentariul meu :

"Blogger Alex (admin) spunea...

@Adi

Ai căzut exact în aceeași capcană de a pune sterotipurile în prim plan.

Crede-mă! Generalizezi și greșeti mult!

Ca să-ți spun sincer, tipul nici n-are cont pe romeo sau chestii de genul ăsta, dar nu asta e relevant.

Să știi că nu trebuie să grșești de o mie de ori, ci doar o dată pentru a păți ceva nașpa.

Nu încerca să judeci oamenii care au hiv, cum l-au luat, etc. încearcă să fii empatic.

Cu toții greșim, nu trebuie să lăudăm greșeala, dar nici să asuprim prin ură și critică.

și da: PROTECȚIE ÎNAINTE DE TOATE.

Oricum, atitudinea ta nu mă bucură deloc. Arată superficialitate maximă și lipsă de empatie.

9 mai 2011, 18:04"

Bineinteles ca tipul nu a inteles o iota din ceea am vrut sa zic .Absolut nimic !

Am mai postat un comentariu ,in speranta ca o sa inteleaga :

Blogger adi spunea...

Nu e relevant daca ai sau nu ai cont pe romeo.Nu contest ca amicul ta nu e cuminte si ai dreptate, e nevoie de o singura data ,dar eu blamam COMPORTAMENTUL UNORA DIN ACEASTA COMUNITATE,adica a celor 99,9%
Alex,traiesti si stii ce se intampla in "comunitatea" asta.Fuga dupa nou ,dupa bunaciuni ,dupa senzatii.Din cauza UNORA ca acestia ,sufera ceilalti o,o1.
Am trecut si eu prin faze asemanatoare cu ale amicului tau,mi-am facut testul si cele 10 zile au fost de cosmar,din fericire pentru mine a fost negativ iar atunci mi-am jurat ca nu o sa mai gresesc niciodata!
Il inteleg pe amicul tau si mi-e mila...dar cine este vinovat ?
Cred ca noi toti!!!
ATITUDINEA NOASTRA ESTE DEFECTUOASA!
Mergem in cluburi sa agata ,sa ne-o tragem ,sa promitem relatii pana ...saptamana urmatoare cand apare alta "noutate"careia i-o trag si ei .
Clujul este mare iar gay sunt multi ,dar sa stii ca prin rotatie fiecare si-a tras-o cu toti ,asa ...pe rand!
E dur ce spun ?Da! Asa e ! Pentru ca e adevarat !
E numai in Cluj asa ?Nup! Asa e la Bucuresti ,la Milano sau New York.Astia suntem iar exceptiile confirma regula.Eu ,tu ,el si ceilalti 0,01% tragem ponoasele .
Ideea ca sexul e cea mai ieftina distractie e gresita ,poate costa viata .

9 mai 2011, 18:39

Raspunsul lui mi-a confirmat ignoranta in care se scalda el impreuna cu comunitatea asta gay din Romania :

Blogger Alex (admin) spunea...

@Adi

Din punctul meu de vedere privești problema mult prea îngust, în sensul că probleme sunt altele.

Sunt comportamente și comportamente, oameni și oameni. Nu stau să vorbesc acum despre conduita sexuală la nivel de relație/aventură.

Ne interesează strict ca relațiile sexuale, indiferent de frecvența cu care sunt făcute, să fie protejate. Aici e interesul meu prin acest articol. Să trag un semnal de alarmă, că indiferent orice, sexul să fie protejat.

Repet: nu analizez comportamentul de alt tip, ci doar ca protecție a sănătății.

9 mai 2011, 18:44

Pai tocmai asta e problema . Prezervativul nu e un mijloc de protectie 100%!!!Iar ferecventa conteaza si inca cum !

Nu o spun eu ,o spun specialistii!

Uite cateva pareri.

O parere a celor de la Anticonceptie si avort :

Astfel, medicul ginecolog Prinz, din München, a stabilit prin calcule statistice ca 100 barbati infectati cu SIDA infecteaza anual 35 de femei, daca acestia utilizeaza in exclusivitate prezervativul. Il putem asemana cu ruleta ruseasca. Este deci clara iresponsabilitatea celor care sustin prezervativul ca o protectie impotriva SIDA: se trece alaturi de miezul problemei si trebuie sa o numim o adevarata inselatorie periculoasa.

Cei de la seximus spun :

Singurul sex sigur 100 % este cel pe care nu il faci.

prezervative.us spun :

O alta perioada importanta ce a avut influente asupra dezvoltarii industriei prezervativelor, dar de data aceasta si asupra atitudinii oamenilor fata de prezervativ, a fost perioada anilor 1980 cand a fost descoperit HIV (prescurtare dupa termenul englezesc Human Immunodeficiency Virus - virusul imunodeficientei umane) care ataca si distruge progresiv sistemul imunitar al organismului provoacand boala numita SIDA (prescurtare dupa termenul frantuzesc Syndrome d'Immunodéficitaire Acquis - sindromul imunodeficientei umane dobandite; in engleza termenul este AIDS - Acquired Immunodeficiency Syndrome). In acel moment s-a demonstrat ca prezervativele din latex sunt capabile sa opreasca transmiterea virusului prin act sexual, daca folosirea lor este corecta si permanenta. Si din acel moment folosirea prezervativului a cunoscut o evolutie ascendenta. Totusi nu suficient de ascendenta daca este sa ne luam dupa rapoartele privind raspandirea infectiei HIV ..."

Peste tot intalnim ideea ca singurul sex 100% sigur e cel care nu il faci !

prezervative.ro prezinta problema mai detaliat:

Cu ce se incepe ?

Multi stiu despre existenta prezervativului, inca inainte de a incepe viata sexuala, multi afla de abia dupa iar altii nu afla deloc. Dintre cei care afla "dupa", unii poate afla la timp, din pacate altii afla cand este prea tarziu. Despre cei care nu afla deloc, nu este nimic de spus.

Dar este prezervativul singurul "pas" pe calea protejarii ? Este prezervativul ultimul "pas" pe calea protejarii ?

Prezervativul nu este nici singurul, nici ultimul pas pe care trebuie sa il faci daca vrei sa ai o viata sexuala fara probleme. Prezervativul este numai primul pas pe care trebuie sa il faci. Dar inainte sa il faci trebuie sa intelegi.

Ce inseamna "a te proteja"

Ideea de protectie nu se rezuma la prezervativ, la pastila anticonceptionala sau la abstinenta. "Protejat" nu inseamna sa ai la indemana un prezervativ sau sa iti iei pastila anticonceptionala la aceeasi ora. "Protejat" este un mod de viata - este modul de viata in care, inainte de toate, intelegi. Sa intelegi care sunt problemele vietii (nu numai sexuale), sa intelegi cum sa le ocolesti, sa intelegi ca intotdeuna poti face o alegere, sa intelegi ca ai responsabilitati atat fata de tine cat si fata de ceilalti, sa intelegi ca trebuie sa iti asumi toate consecintele actelor tale (nu numai actele sexuale ...).

In primul rand ai dreptul - a alege este este un drept al oricarui om, inca de la nastere. A intelege ca ai acest drept este o dovada de maturitate. A-ti exercita acest drept este expresia acestei maturitati. Ai dreptul sa iti alegi o conduita iar limitele legilor scrise si nescrise iti vor "spune" daca ai ales bine, fiindca ...

In al doilea rand ai obligatia - responsabilitatea este o trasatura pe care o capeti inca din copilarie. Atunci cand ti se spune ce trebuie sa faci si cand afli ca daca nu faci ceea ce trebuie este posibil sa apara probleme, atat pentru tine cat si pentru ceilalti. Cu timpul, prin capatarea experientei, nu mai este nevoie ca altii sa iti spuna ce sa faci, stii si singur ca sunt lucruri pe care trebuie sa le faci si ca daca nu le vei face vor apare probleme, atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Si mai intelegi ca aceste probleme sunt raspunderea ta, esti raspunzator de aparitia lor, esti raspunzator de consecintele lor.

Nu traim intr-o lume de oameni infectati, traim intr-o lume in care unii oameni sunt infectati. Nu toate infectiile au simptome, nu toti care sunt infectati stiu ca au aceasta problema. Si fiindca nu scrie pe fruntea nimanui "Sunt infectat", nu ai de unde sa stii cu cine ai de a face. Au partea lor de responsabilitate fiindca se afla in aceasta situatie dar in nici un caz nu pot fi trasi la raspundere fiindca au o viata sexuala riscanta, in nici un caz nu pot fi raspunzatori pentru ca tu nu ai fost pregatit sa te protejezi.

Nu traim intr-o lume de oameni neatenti, traim intr-o lume in care unii oameni sunt neatenti. O sarcina nu apare batand in palme, este nevoie de doi pentru ca o sarcina sa apara. Iar in cazul in care sarcina nu este una dorita, fiecare dintre parteneri are o responsabilitate dar in nici un caz nu poti sa il tragi pe celalalt la raspundere fiindca a fost neatent, in nici un caz nu poti sa ii reprosezi faptul ca tu nu ai fost pregatit sa te protejezi.

Primul pas : prezervativul

Daca ai inteles ca ai drepturi dar ai si obligatii, daca stii care sunt acestea si daca ceea ce faci este conform unor standarde morale atunci se poate spune ca esti gata pentru primul pas in viata sexuala. Iar daca te-ai si hotarat sa faci primul pas in viata sexuala, atunci fii sigur(a) ca acest prim pas este prezervativul. Asta ineamna "sa pornesti cu dreptul" !

Prezervativul este singura metoda prin care ambii parteneri sunt protejati, in acelasi timp, atat in ceea ce priveste o sarcina nedorita cat si in ceea ce priveste o infectie cu transmitere sexuala.

Prezervativul este primul pas, nu singurul, nu ultimul.

De ce numai "primul pas" ? Fiindca numai prezervativul nu te poate scuti chiar de toate problemele, oricat de tare ai vrea tu si oricat de tare ar vrea el. Oricum, prezervativul nu este decat o metoda de protectie si nu exista metoda de protectie infailibila, sigura 100 %, fie ca vorbim de casca de protectie, de prezervativ, de centura de siguranta sau de pastila anticonceptionala. Mai exista si rateuri, si apoi, prezervativul nu le poate face singur pe toate,trebuie sa ii dai "o mana de ajutor" :) Cum ?

Atentia - este cel mai simplu dar si foarte bun lucru pe care il poti face pentru a "ajuta" prezervativul. Atentie cu cine o faci, atentie cand o faci, atentie cum o faci. Nu te arunca in sex ca intr-un bazin ... este bine sa "incerci apa" mai intai, cine stie, poate ca nu este cazul sa faci "o baie".

Monogamia - este un alt bun ajutor pe care il poti da prezervativului. Pastreaza partenerul si nu "umbla" cu mai multi in acelasi timp, chiar daca asta iti flateaza orgoliul sau te ridica in ochii prietenilor. Se prea poate sa fii la inceput invidios pe cel care are "trei" dar, fii sigur, nu este nimic de invidiat daca cumva are si "trei cruci in sange".

Testarea medicala - de cel mai mare ajutor pentru prezervativ. Stiu ca la discoteca nu iti arde de "te rog arata-mi rezultatele testelor medicale" dar, chiar daca iti vine sa razi, sa stii ca este unul dintre cele mai sigure ajutoare pentru prezervativ. Si chiar daca pentru unii poate parea amuzant, este extrem de important sa stii inainte de a o face daca nu cumva te poti alege cu "un HIV" pentru toata viata, nu-i asa ?

Folosirea permanenta si corecta - prezervativul te poate ajuta numai daca il folosesti intotdeuna, nu are cum sa te ajute din sertar sau din raftul farmaciei. Si te poate ajuta numai daca il folosesti corect, el nu poate fi eficient daca nu urmezi corect toate regulile.

Un comportament lipsit de risc - activitatea sexuala neprotejata neprotejat nu este singura modalitate de transmitere a unei infectii. De exemplu, pe locul doi in transmiterea HIV se afla folosirea in comun cu o persoana seropozitiva de ace si seringi pentru injectarea drogurilor. Oricat de mult ar vrea prezervativul sa te protejeze nu poate face nimic daca iti injectezi droguri "in comun". Si ar mai fi o mare atentie in ceea ce priveste orice fel de activitate care ar putea reprezenta un risc de infectare : la cabinetul stomatologic sau la unitatea sanitara unde urmezi un tratament injectabil, la centrul de tatuare sau la salonul de cosmetica si chiar la scoala sau la locul de munca.

Abstinenta - ajutor "beton" pe care il poti da prezervativului :)) de fapt nici nu mai are nevoie de ajutor fiindca tu nu mai ai nevoie de prezervativ, abstinenta sexuala este metoda sigura 100 % - fara intimitate fizica = fara probleme. Dar ceva imi spune ca nu iti convine atat de mult aceasta alternativa, de fapt nu iti convine deloc. In acest caz trebuie sa fii sigur ca ii dai prezervativului toata atentia si ai grija sa le faci pe cele enumerate mai sus.

Pentru toate acestea "Prezervativul este primul pas, nu singurul, nu ultimul".

Mi-am permis sa pereiau in totalitate articolul lor ,pentru ce este foarte interesant .

Acum ,ideea ca o poti face la infinit fara sa ti se intample ceva este total gresita !!!!

Nu poti sari din avion cu aceeasi parasuta la nesfarsit ,la un momenta dat se va rupe!Din pacate acest adevar este ignorat de majoritatea gayilor .

Unii dintre noi ,pe care chiar ii credeam ca au idei despre sex bine conturate in tartacuta ,ignora pericolul si il ambaleaza frumos in ...prezervative !Oare de ce comunitatea noastra este cea mai expusa la HIV?Lasati ca stim toti raspunsul !Ne futem ca-n draci ,cu cine apucam oriunde!Asta e adevarul si ceea ce e mai grav e ca unii o facem fara acel minim grad de protectie :PREZERVATIVUL !

Apoi nu stim sa fim MONOGAMI!!!Loialitatea si fidelitatea sunt notiuni necunoscute pentru multi dintre noi.Toti cauta relatie pe romeo,bine ,aproape toti ,dar abia mai tarziu constati ca defapt ei isi doreau relatii sexuale ,nu romantice.E peste putera mea de intelegere cum functioneaza comunitatea asta ,de ce anumiti indivizi cauta doar placerea lor in detrimentul celorlalti ,fara pic de responsabilitate!

E nefiresc ca o parte infima dintre noi ,care viseaza la iubirea perfecta ,care chiar tin la sanatatea lor, sa faca o mica greseala iar pentru aceea greseala sa plateasca cu HIV pe viata .

E nefiresc si nedrept ,dar orice pe lumea aceasta se plateste ...iar ideea ca sexul este cea mai ieftina distractie poate sa ne coste viata !!!

Nu uita :

Singurul sex sigur 100 % este cel pe care nu il faci.