luni, 10 ianuarie 2011

Mai corect ca Dumnezeu

Un sfarsit de saptamana a luat sfarsit ,unul mult asteptat ,as fi vrut sa fie altfel ,dar a fost asa cum a fost . Ieri (sambata ) am iesit in oras sa fac ceva cumparaturi,sa ma tund ,sa ies...
Eram in trecere prin P.ta Marasti cand atentia mi-a fost distrasa de un grup de tineri care faceau galagie.
Cu pliante ,chitare si unu' cu o portavoce ce tipa ceva despre care este scpul omului in viata ,de cariera de succes ,de suflet ,nu stiu ca nu am stat sa ii ascult .Am mai dat peste ei in cateva randuri .Penultima data i-am vazut cu o saptamana inainte de Craciun,faceau o sceneta, o pantomima ce oglindea nasterea lui Isus .
Asta vara mi-a varat unu cu forta in buzunar un pliant ,indemnandu-ma sa aleg viata .Am citit hartita aceea ,era o invitatie la un film care rula in biserica lor .Interesant e ca aveau si seri de biliard si seri de jucat carti iar popcorn-ul era din partea lor ,numai sa te duci .
Nu stiu cine sunt ,din ce biserica fac parte ,dar un lucru ma deranjeaza.Mai frate ,daca tu ai gasit de cuviinta ca asa trebuie sa traiesti ,ca asta e stilul tau de viata corect,ca asa l-ai perceput pe Dumnezeu,de ce crezi ca eu sunt pierdut ?!
De ce crezi ca nu am ales viata ?Si ca tu esti responsabil pentru umplerea Raiului?
De ce crezi ca legatura mea cu Dumnezeu e mai slaba decat a ta ?
L-ai vazut pe Dumnezeu ?
Iti vorbeste gura la gura ?Adica ii auzi vocea asa cum il auzi pe crainicul tv ?Si nu metaforic...
Nu ,asa ? Deci il auzi asa cum il aud si eu ...
Atunci , de ce ma judeci pentru credinta mea ,sau necredinta mea in credinta ta?
Eram acasa , si povesteam cu mama ,e penticostala ,eu ...liber cugetator...,atentie nu ateu,dar imi place sa gandesc atunci cand vine vorba de credinta .
Si imi pune mama intrebarea :de ce toti gayi sunt atei?
Atunci am inceput sa vad ca ea, percepea lipsa mea de sensibilitate la asa zisele mistere sau taine ca o necredinta totala .
I-am raspuns ca nu pot vorbii in numele unei categorii de oameni ,dar ca nu este vorba de ateism ci mai degaba de respingerea pe care noi ,gayi,o resimtim din paretea bisericii de orice fel.
Am incercat sa ii explic ca eu cred in Dumnezeu ,dar nu in dumnezeul care condamna lucrarea propriilor sale maini ,si nu cred in dumnezeul care nu stie ce a creat,si nu pot crede in dumnezeul care ma omoara doar pentru ca sunt gay ,atata timp cat stie ca el m-a facut gay si eu nu pot schimba nimic.
E greu sa faci pe cineva sa inteleaga ce inseamna a fi gay .
Constat ca ,desi sunt deschisi cu mine ,parintii mei inca cred ca eu am doar un moment de ratacire si ca la un moment dat imi va trece odata cu varsta ...E greu sa ii faci sa inteleaga ca Isus a murit si pentru mine si ca ,asemni fiului ratacitor am si eu drep la viata vesnica ,chiar gay fiind ,alaturi de iubitul meu .
Se merge pe corectitudine ,mai nou ,adica corect fata de aproape ,corect fata de Dumnezeu ,fata de tine insuti .
Purtam o discutie interesant cu un coleg ,care pocait fiind ,nu isi face decont pentru transport ,pentru ca el este aproape de locul de munca si nu cheltuie nimic cu transportul.Am incercat sa ii explic ca este un drept al nostru pe care firma il pune la dispozitie si ca inca cativa banuti in plus nu strica .Raspunsul lui a fost :"vreau sa fiu corect fata de firma si fata de mine,daca nu am nevoie nu i-au nici-un ban,nu e corect fata de Dumnezeu."
Am ramas stupefiat .Efectiv,m-a naucit raspunsul asta .
Corectitudine ? :-o In crestinism ? :-o M-am mai lovit de acest concept de-a lungul vetii mele .Si am auzit o vorba de la un mare predicator penticostal:"daca Dumnezeu nu ii ajuta,no-i fi eu mai bun ca Dumnezeu ,asa e corect ".
Intorcandu-ma la Isus Cristos constat ca El nu a fost corect deloc!!!!
Afirm asta cu toata responsabilitatea .
Nu era corect sa mearga pe ape.
Nu era corect sa vindece bolnavii in ziua de sabat .
Nu era corect sa ierte curva prinsa asupra faptului.
Nu era corect sa o lase pe Maria sa sparga vasul de alabastru si sa ii unga picioarele .
Nu corect sa stea la masa cu vamesii si cu pacatosii.
Nu era corect sa intre in Ierusalim calare pe un magarus .
Nu era corect sa ne aduca salvarea.
Mai vreti sa continui ?
Corectitudine ?! :-o
Cand vorbim de Isus ?
In fata Lui ,norodul, aduce o prostituata .Dupa lege trebuia omarata cu pietre.Este intrebat ce sa faca cu ea .El le raspunde .
"-Cine este fara pacat,sa i-a primul piatra si sa dea ."
Cine era fara pacat ?
Uite o nedreptate facut de Isus !
Defapt doua .
Prima pentru faptul ca nu a aplicat legea .CORECT era sa fie omorata cu pietre si a doua ca nu a ridicat piatra si sa dea ,desi el era singurul indreptatit, dupa vorbele lui.
Ce este corect ?
Cum este corect ?
Cand stii ca a trebuit sa faci un bine si nu l-ai facut ,sa stii ca este un pacat!Chiar daca este corect sau incorect .
Sun vorbele Lui .
Acesta este Dumnezeul pe care eu il iubesc !
El a calcat cu picoarele goale pe pietre ascutite purtand in spate o cruce iar pe cap o cununa de spini.
Corect ar fi sa privim la el si sa cerem intelepciune .
E foarte usor sa judeci pe unu ca mine ,sa spui ca iadul e facut special pentru cei ca mine ,decat sa ma accepti si sa ma lasi sa ma bucur de viata .
Biserica stie care este adevarul ,stie care este planul lui Dumnezeu ,dar biserica s-a abatut demult de la cale ,de la adevarata cale .Prefera sa fie asemeni unui chinval zanganitor , prefera sa se transforme in ceea ce ura cel mai mult Isus ,in fatarnici .
Strigatul Lui se aude si astazi ,voi il auziti ?
"Carturari si farisei fatarnici ,aveti cheile imparatiei cerurilor ,nu intrati in ea si nici nu lasati pe ceilalti sa intre !"
Daca il auzi ,care este reactia ta ?
Te gandesti ca este o blasfemie ,rupandu-ti hainele de pe tine ?
Sau incepi sa percepi ceea ce este corect si pana unde trebuie sa iei in calcul corectitudinea .
Of ,se pare ca Einstei avea dreptate in ceea ce priveste relativitatea.
Chiar totul trebuie sa fie relativ ?Pana si corectitudinea ?
Va uram .